0
Prachtig Aandachtig

De kracht van IT

Ken je de term IT? Het staat voor informatietechnologie. Dat is waar ik dit blogje over wil beginnen. Het heeft alles te maken met computers, informatiesystemen, telecommunicatie en communicatietechnologie. Als je je afvraagt wat je met die informatie moet, vraag ik je om even na te gaan wat je allemaal tot je neemt via die wegen.Bewustwording

De hoeveelheid prikkels die wij via internet en onze telefoon tot ons krijgen is enorm. Dat hoogsensitiviteit meer naar voren is gekomen en steeds meer mensen verlangen naar een stressvrij leven, komt denk ik doordat we in deze tijd veel meer prikkels tot ons krijgen en het daardoor meer zichtbaar wordt. Dat heeft voor een deel te maken met de maatschappij waar we in leven.

Niet minder heeft het te maken met de keuzes die we zelf maken. Vraag jezelf eens af hoeveel jij met je telefoon bezig bent, achter de computer zit en neem dan ook even de tijd mee dat je achter de tv zit. Het is echt niet allemaal verkeerd, maar het zorgt hoe dan ook voor een prikkelstroom. Minder IT, minder prikkels. Bewustwording is daarmee heel belangrijk.

Introvert Time

Laatst zag ik een leuke voorbij komen. Introvert Time. De afkorting daarvan is ook IT en daar zit meteen de uitdaging. Verander het prikkelrijke IT gedrag eens in prikkelarm IT gedrag. Waar kom jij tot rust? Welke Introvert time is goed voor jou, past voor jou? Uurtje wandelen in het bos of op het strand? Fotograferen bij zonsopvang in de weilanden? Rondje fietsen op de moutainbike? Hardlopen?

Ontspannen tijd alleen met jezelf maakt het mogelijk de prikkels die we binnenkrijgen te verwerken en een plekje te geven. Wauw, wat is dat heerlijk! Tijd voor jezelf pakken. Op de bank of even de natuur in. Geef jezelf de ruimte om de tijd ervoor te nemen. Gun het jezelf. Wees lief voor jezelf, je bent het meer dan waard goed voor jezelf te zorgen!

Deel!

Hoe pak jij dit aan? Deel jouw ervaringen met introvert time en inspireer anderen.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply