0
Prachtig Aandachtig

Boekreview: De Goede Helper – Sanne Lingstuyl

Sanne Lingstuyl (schrijfster) heeft onlangs een prachtig boek geschreven.
Het boek ‘De Goede Helper’ gaat over Tom en Eva, broer en zus. Zij maken avonturen mee, herkenbare verhalen voor kinderen vanaf 5 jaar. En wat er ook gebeurt, ze kunnen altijd hulp of raad vragen bij Hans de Helper.

Het boek helpt kinderen weerbaar te worden met hulp van de Heilige Geest. De Heilige Geest wordt door dit boek voor kinderen begrijpelijk. In de verhalen lees je een dikgedrukt stukje tekst, waarin een oefening staat voor die weerbaarheid. Dat vind ik een enorm waardevolle toevoeging aan het boek.

Het boek helpt mij als ouder, om met een frisse blik naar situaties te kijken. Het helpt me in het dagelijks leven, de kinderen te helpen in hun weerbaarheid en hier het gesprek met hen over aan te gaan, omdat we terug kunnen pakken op de oefeningen en verhalen. En bovenal helpt het de kinderen om te leren hoe zij weerbaar kunnen zijn in elke situatie. Het helpt hen om dingen bespreekbaar te maken, het helpt hen op te komen voor zichzelf en te leren om gaan met situaties die lastig kunnen zijn. En het mooiste aan dit boek: dat zij dit leren doordat ze hulp krijgen en kunnen vragen van de Heilige Geest.

De illustraties zijn gemaakt door Anne-Brechtje van de Geest. De illustraties zijn kleurrijk, speels en leuk om naar te kijken.

Ik raad het boek zeker aan als je kinderen hebt vanaf vijf jaar. Het boek is verkrijgbaar bij de christelijke boekhandels.

Meer informatie over schrijfster Sanne vind op haar website.

You Might Also Like...