Prachtig Aandachtig

Waarom ik zo blij ben met de planten trend!

De trend om je huis vol te zetten met kamerplanten is al een tijdje aan de gang. Eerlijk; ik moest even wennen aan de jungle’s die ik soms voorbij zie komen maar inmiddels ben ik er helemaal aan gewend. En zelfs meer dan dat. Ik vind het gezellig staan en een telling vertelt mij dat op onze begane grond zo’n twaalf planten zijn de vinden. Variërend in grootte. Ik houd niet van drukke en overbodig veel woonaccessoires, maar we hebben wel wat plantjes. In ons bijna 4 meter lange raamkozijn is slechts één grote plant te vinden en als raamdecoratie houten luiken. Eenvoudig, simpel en het geeft enorm veel privacy. Maar het geeft meer! 

Wat dan?

Veel planten hebben een luchtzuiverende werking. Sommige planten kunnen zelfs zeventig tot tachtig procent van de schadelijke chemicaliën uit te lucht zuiveren. Daarnaast geven planten voor zuurstof. Planten zorgen dus voor een goede leefomgeving! Alleen dat zou al een goede reden zijn om wat planten in huis te halen.

Veel hoogsensitieve mensen vinden vaak rust in de natuur, dus waarom zou je niet een stukje daarvan in huis halen?

Groen is rust

Groen in huis is dus goed voor ons. Daarnaast is groen de kleur van de natuur. Een natuurlijke kleur groen zorgt voor rust en ontspanning. Daarom vind je ook groen in het logo van Prachtig Aandachtig en de website ;-). Ik ben ervan overtuigd dat planten in huis ook echt een stukje rust kunnen bieden in ons hectische en drukke bestaan, waarvan de woonkamer vaak het centrum is.Daarnaast zou het verzorgen van kamerplanten -net als werken in de tuin- een ontspannende werking hebben.

Gezond, gezellig en rustgevend! Ben jij al overtuigd?

Hoeveel plantengroen is er bij jou thuis te vinden?

Liefs, Corrinne

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply