Coaching bij hooggevoeligheid binnen het onderwijs

Onderwijs

Coaching bij hooggevoeligheid binnen het onderwijs

Werkt u in het onderwijs als leerkracht, coördinator of directeur van een basis- of middelbare school? Dan heeft u te maken met kinderen en tieners die hooggevoelig zijn. Zo’n 1 op de 5 mensen is namelijk hooggevoelig. Dat betekent dus ook dat 1 op de 5 leerlingen op elke school hier mee te maken heeft.

Hooggevoeligheid is iets heel gewoons, maar als je niet goed weet wat het is en hoe je ermee om kan gaan, kan het leiden tot overprikkeling. Bij overprikkeling kan dit gevolgen hebben tot minder presteren dan het vermogen, faalangst, vermoeidheid of drukte en niet kunnen concentreren (kan soms verward worden met ADHD).

Ik ben er inmiddels van overtuigd dat hooggevoeligheid een prachtige eigenschap is, het heeft zoveel mooie kanten! Maar, wat had ik het zelf graag geweten toen ik als 12-jarige als brugpieper op de middelbare school kwam. Ik ben ervaringsdeskundige en ik geef mijn kennis nu heel graag door aan leerlingen door middel van coaching, maar ook aan u als onderwijzer en aan ouders.

Wat ik kan doen?
  • Informatieavonden/presentaties voor ouders en docenten
  • Algemene coaching en het geven van informatie over hooggevoeligheid, bijvoorbeeld klassikaal.
  • Coaching individueel (vanaf groep 7). Denk hierbij aan onder andere overprikkeling leren kennen en voorkomen. Begeleiding bij het maken van een goede planning en structuur van het schoolwerk. En kwaliteiten leren inzetten en van hooggevoeligheid hun kracht maken.

Wanneer hooggevoelige leerlingen weten wat het is, er goed mee om gaan en het in kunnen zetten als kwaliteit, halen zij het beste uit zichzelf (zowel op school als privé). Nu en hun toekomst.

Kortom, ik kan wat voor de school en de leerlingen betekenen. U kunt contact met mij opnemen via info@prachtigaandachtig of via het contactformulier. Telefonisch ben ik bereikbaar op 06-24 82 90 95.