De hoop in mijn verhaal

Schrijven is helend. Het schept orde in je gedachten. De hoop in mijn verhaal is een handreiking en neemt je schrijvend mee langs diverse thema’s van het leven. Door te antwoorden op de vragen ga je al schrijvend op zoek naar de hoop in jouw verhaal. Zo kan je uiteindelijk meer rust en vrede vinden in het dagelijks leven.

Hét schrijfprogramma wanneer je...

 

Aandachtiger leven met pen en papier

Het doel van dit schrijfprogramma is dat je al schrijvend op zoek gaat naar de hoop in jouw verhaal. Hoop als zijnde het goede dat je nog mag verwachten of waar je naar uit kijkt of hoop die nu al zichtbaar of voelbaar is. Hoop als warm zonlicht in een donkere en kille wereld of juist regen in een dorre periode. Hoop als het goede dat er al is, in elk seizoen. Hoop als het hoogste uitzicht op wat er voor ons nog in het verschiet ligt.

 

Het online boek is opgedeeld in diverse hoofdthema’s. Schrijven werkt helend. Er gebeurt zoveel als je schrijft. Je werkt met je fijne motoriek, waar je je aandacht bij nodig hebt. Je werkt met kennis van taal. Je creëert nieuwe zinnen met woorden die je misschien al wel honderden keren hebt opgeschreven. Het doet een beroep op je aandacht, concentratie en herinneringen. Je beleeft niet alleen de tijd van het heden, maar je schrijft wellicht ook over het verleden of over verlangens voor de toekomst. Je kunt ook kunst maken, door poëzie te schrijven. Autobiografisch schrijven geeft inzicht. Emoties of gevoelens worden beschreven. Hiervoor is concentratie en focus nodig. Dat maakt ook dat er met meer afstand gekeken wordt naar de gevoelens waardoor deze beter aanvaardbaar zijn.

hannah-olinger-8eSrC43qdro-unsplash
De hoop in mijn verhaal neemt je schrijvend mee aan de hand, stap voor stap door jouw verhaal. Door het boek heen voel ik de liefde van de Vader. Zijn hoop, dat als een licht schijnt in deze wereld. En in die schittering kleur Go(u)d mijn persoonlijke verhaal.”
Wilma van DIjk

 

Als klein meisje hield ik al van schrijven. Van de taal en van woorden. In een moeilijke periode ontdekte ik (opnieuw) de kracht die in schrijven schuilt. Na deze tijd ontstond dan ook het verlangen om coaching toe te voegen aan mijn coaching. 

– Corrinne